№195 жалпы білім беретін мектепте аз қамтылған, көпбалалы, жетім отбасынан шыққан 1-11 сыныптардан 67 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған. Нормативтік құжаттардың жүргізілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, қоңырау кезінде оқушылардың асханада » №195 жалпы білім беретін мектеп
Алматы қаласы білім басқармасының
"№195 жалпы білім беретін мектеп"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727) 240-31-21
Есепші бөлімі:
+7(727) 22-44-491
eOtinish.kz
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » №195 жалпы білім беретін мектепте аз қамтылған, көпбалалы, жетім отбасынан шыққан 1-11 сыныптардан 67 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған. Нормативтік құжаттардың жүргізілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, қоңырау кезінде оқушылардың асханада
08
октябрь
2021

№195 жалпы білім беретін мектепте аз қамтылған, көпбалалы, жетім отбасынан шыққан 1-11 сыныптардан 67 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған. Нормативтік құжаттардың жүргізілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, қоңырау кезінде оқушылардың асханада

№195 жалпы білім беретін мектепте аз қамтылған, көпбалалы, жетім отбасынан шыққан 1-11 сыныптардан 67 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған. Нормативтік құжаттардың жүргізілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, қоңырау кезінде оқушылардың асханада
№195 жалпы білім беретін мектепте аз қамтылған, көпбалалы, жетім отбасынан шыққан 1-11 сыныптардан 67 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған. Нормативтік құжаттардың жүргізілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, қоңырау кезінде оқушылардың асханада тамақ ішу кестесі және мектеп мұғалімдерінен кезекшілік құрылған, күнделікті мектептің әлеуметтік педагогі А.Ш.Кулкыбаева қадағалауда.
Асханадағы бөлмелер мен құрал жабдықтардың санитарлық-эпидемиологиялық ережелер мен нормаларға сай санитарлық жағдайда болуын, мектеп асханасының көрінетін жерінде дұрыс тамақтану бұрышын ұйымдастыру, ас мәзірі ілінген. Мектеп медбиекесі К.Ж.Салимбетова қолданып жүрген заңдылықтарға сәйкес сапалы әрі қауіпсіз азықтармен асхананың қамтамасыз етілуі, оқушылардың тамақтан улануының алдын алу мақсатында асханада пастерленбеген сүтті, газдалған сусындарды, тез дайындалатын тамақты (гамбургерлер,хот-дог, фаст-фуд тағамдары, чипси, кириешки, қуырылған жұмыртқа,бәліш) құрамында гинетикалық түрлендірілген индегредиенттері бар өнімдерді қолдануға тиым салынуын қадағалап отырады.
2021 жылдың 31 тамызында өткізілген педагогикалық кеңесте сынып жетекшілер «Жалпы оқыту қорынан» берілетін бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылатын оқушылардың тізімімен танысты.
Оқушылардың тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау әлеуметтік педагог А.Ш.Кулкыбаеваға, бақылауды директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары А.Е.Саршаеваға жүктелінді.

В общеобразовательной школе №195 бесплатным горячим питанием охвачены 67 учащихся 1-11 классов из сирот, малообеспеченных, многодетных. Ведение нормативных документов, обеспечение учащихся горячим питанием, график приема пищи учащимися в столовой во время звонка и дежурство учителей школы, ежедневно находится под наблюдением социального педагога школы Кулкыбаевой А. Ш.
Наличие помещений и оборудования в столовой в санитарном состоянии в соответствии с санитарно-эпидемиологическими правилами и нормами, организация правильного уголка питания на видном месте школьной столовой, вывешено меню. В целях обеспечения столовой качественными и безопасными кормами, профилактики пищевых отравлений учащихся, в соответствии с действующим законодательством, медбиеком школы Салимбетовой К. Ж.,в столовой содержатся гинетически модифицированные индегредиты, содержащие непастеризованное молоко, газированные напитки, Продукты быстрого приготовления (гамбургеры, хот-доги,фаст-фуд, чипсы, кириешки, жареные яйца, пироги контролирует запрет на использование существующих продуктов.
На педагогическом совете, состоявшемся 31 августа 2021 года, классные руководители ознакомились со списком учащихся, охваченных одновременным горячим питанием из «общего фонда обучения».
Контроль за охватом учащихся бесплатным горячим питанием возложен на социального педагога Кулкыбаеву А. Ш., контроль за заместителем директора по воспитательной работе Саршаевой А. Е.

Похожие публикации: